Implantologie


Programeaza-te acum
Adeseori, cariile extinse sau infectiile de la varful radacinilor dintilor pot duce la extractia acestora. Lipsa unui dinte de pe arcada poate provoca numeroase complicatii, de la resorbtia osoasa in regiunea respectiva pana la probleme la nivelul articulatiei temporo-mandibulare.
Astfel incat, implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru inlocuirea unui dinte absent. Implantul este un surub din titan care se insera in os, interventia chirurgicala realizandu-se fara nici o durere.


Avantaje:
Intreaba si ti se va raspunde

  • sunt bine tolerate de organism
  • sunt rezistente
  • nu contin componente toxice sau alergice
  • permit pozitionarea unor coroane de invelis, redand astfel estetica (puteti vorbi si zambi cu incredere)
  • redau functia masticatorie
  • nu afecteaza dintii vecini, prin faptul ca nu mai e necesara slefuirea acestora, pentru a realiza o punte dentara

Inainte de orice interventie de inserare a unuia sau mai multor implante, vi se va cere realizarea unor investigatii, precum o ortopantomografie si un CBCT pentru regiunea respectiva, pentru ca medicul sa evalueze cantitatea si calitatea osului.
De asemenea, inainte si dupa operatie, vi se va recomanda un tratament cu antibiotice si antiinflamatoare, pentru a evita orice complicatie de tip infectios care ar putea sa apara si pentru a controla vindecarea.
Dupa inserarea implantului, va urma o perioada de asteptare de minim 3 luni de zile, pentru ca implantul sa fie integrat in os. Dupa aceasta perioada, se poate trece la etapa protetica. Se descopera implantul si se monteaza bontul protetic, pe care se va realiza fie o coroana ceramica pe implant, fie o punte, in cazul mai multor implante in aceeasi regiune.
Suna la cabinet si intreaba
Va recomandam ca dupa o astfel de interventie igiena orala sa fie cat mai buna, sa folositi dusul bucal, apa de gura, precum si periutele interdentare.

Cabinet Esthetics Iasi
Suna
Adresa