Preventie si profilaxie


Programeaza-te acum
Suntem constienti de faptul ca este mai usor sa previi decat sa tratezi si in acest sens medicul stomatolog ne poate oferi toate informatiile necesare pentru a evita complicatiile de la nivelul cavitatii orale.
In primul rand, trebuie sa recunoastem importanta controlului stomatologic o data la 6 luni. Leziunile carioase, dar si alte tipuri de inflamatii pot fi diagnosticate si tratate in faze incipiente, cand procedurile sunt mai putin laborioase, dar si mai ieftine.
De asemenea, trebuie sa realizam o igienizare profesionala periodica, si anume detartraj si periaj profesional. Prin aceste manopere se realizeaza indepartarea eficienta a placii bacteriene si redarea aspectului lucios al dintilor. Aceste doua procedee pot fi asociate si cu Air-Flow, care, prin aplicarea cu presiune a unei pulberi de bicarbonat de sodiu, ajuta la curatarea eficienta a rezidurilor ramase.
O alta metoda de a preveni caria dentara si complicatiile acesteia o reprezinta fluorizarea. Aceasta consta in aplicarea unor substante pe baza de fluor care stimuleaza remineralizarea naturala a smaltului, evitand distrugerea sa de catre bacteriile cariogene. Fluorizarea este indicata in special la copii, dar si adultii pot beneficia de acest serviciu.
Nu in ultimul rand, recomandam sigilarea care presupune aplicarea unor substante in zonele predispuse la carie. Sigilarea se poate efectua oricand la dintii neafectati de procese carioase, dar in mod special in primii 2 ani de la eruptie.

Cea mai accesibila metoda de preventie ramane insa igiena orala realizata acasa.
Suna la cabinet si intreaba
Este necesar sa intelegem importanta periajului dentar dupa fiecare masa, realizat prin tehnici corecte, pe care medicul ni le poate explica in cabinet. De asemenea, utilizarea atei dentare si a apei de gura aduce beneficii deosebite in profilaxia afectiunilor orale.
In cazul copiilor, acestia trebuie sa se familiarizeze cu atmosfera din cabinetul dentar, trebuie sa se imprieteneasca cu medicul si trebuie sa isi insuseasca inca din primii ani obiceiurile corecte de igiena orala.
Nu este o noutate ca societatea in care traim ne impinge sa neglijam sanatatea din motive financiare si de timp. Dar cu cat amanam mai mult vizita la stomatolog, cu atat va creste si riscul de complicatii, putand ajunge pana la pierderea completa a dintilor.
Noi va sfatuim sa respectati controlul periodic in cabinetul stomatologic si sa purtati o discutie deschisa cu medicul dumneavoastra, bazata pe nevoile functionale si estetice pe care le aveti, in corelatie cu posibilitatile financiare de care dispuneti.
Intreaba si ti se va raspunde

Cabinet Esthetics Iasi
Suna
Adresa